Jurnalistul Mircea Surdu îl acuză pe șeful Teleradio-Moldova de hărțuire: „Pot proba aceste lucruri”

Jurnalistul Mircea Surdu îl acuză pe șeful Teleradio-Moldova de hărțuire: „Pot proba aceste lucruri”
Colaj ziar.md.

Jurnalistul Mircea Surdu îl acuză pe directorul general al companiei „Teleradio-Moldova” (TRM), Vladimir Țurcanu, de hărțuire. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței Consiliului de Supraveghere şi Dezvoltare din 22 mai.

„Directorul general al companiei, eu consider că ne hărțuiește, hărțuiește Telefilm-Chișinău, pot proba aceste lucruri. (...) „Nu mi-ar sta bine mie, celui care s-a judecat în 2002 la Strasbourg pentru libertățile presei, să tac”, a declarat acesta.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit jurnalistului, directorul general al TRM nu îi răspunde luni în șir la demersuri. Angajații Telefilm sunt discriminați în salarizare, iar de la 1 iunie, Țurcanu vrea să reducă și mai multe posturi de la Telefilm.

În replică, Vlad Țurcanu a declarat pentru Newsmaker că „nu primește lecții de la unul care, atunci când era directorul televiziunii, primea indicații de la Vasile Botnari”.

În 2021, Jurnalistul Vlad Ţurcanu a fost votat de majoritatea PAS din parlament în funcția de director general al posturilor de radio și televiziune publice „Teleradio-Moldova” (TRM). Candidatura fusese propusă de noul la Consiliului de supraveghere și dezvoltare al TRM.

0:00
/
Sursa video: Facebook/CorneliuPopovici