„Joc”, despre incidentul de la Sankt-Petersburg: „Solicităm să nu fie ponegrită imaginea ansamblului”

„Joc”, despre incidentul de la Sankt-Petersburg: „Solicităm să nu fie ponegrită imaginea ansamblului”
Colaj ziar.md. Sursa foto: Baletul Național JOC / Facebook, Marina Tauber / Telegram

Baletul Național al Moldovei „Joc” solicită să nu fie ponegrită imaginea și numele ansamblului din cauza dansatorilor care s-au prins în horă cu oligarhul fugar Ilan Șor, deputata Marina Tauber, bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul, la Sankt Petersburg. Într-o reacție oficială, instituția a precizat că își rezervă dreptul de a apela la instanțele de judecată în cazul „difuzării unor afirmații nefondate”.

„În adresa instituţiei nu a parvenit nici o solicitare privind delegarea membrilor colectivului său sau a ansamblului în întregime, pentru participare la vreo prestație artistică în Federația Rusă. Respectiv, Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare JOC nu a participat la evenimentul din Sankt-Petersburg”, menționează Baletul Național într-un comunicat.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, ansamblul a precizat că cei patru dansatori care au ajuns în vizorul presei se aflau în concediu din cont propriu în perioada respectivă. Săptămâna trecută, directoarea departamentului de marketing al Baletului „Joc” a declarat același lucru pentru Ziarul de Gardă.

„În perioada incidentului, colectivul format din peste 80 de artiști au fost implicați în repetiții intense pentru spectacolul „Drăgaica - zeița sânzâienelor”, care va avea loc pe 22 și 23 iunie la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Solicităm respectuos să nu fie ponegrită imaginea și numele Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare JOC și să nu se interpreteze eronat informațiile neconfirmate de conducerea oficială a colectivului”, conchis responsabilii.
Mai mulți dansatori din ansamblul „Joc” s-au prins în horă cu Șor, Tauber și Guțul, la Sankt Petersburg
Mai mulți dansatori din cadrul Baletului Național al Moldovei „Joc” s-au prins în horă cu oligarhul fugar Ilan Șor, deputata Marina Tauber, bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul și alți reprezentanți ai blocului „Victoria-Pobeda”. Totul s-a petrecut în Federația Rusă, în cadrul Forumului Economic Interna…

Amintim că mai mulți dansatori din cadrul Baletului Național al Moldovei „Joc” s-au prins în horă cu Ilan Șor, Marina Tauber, Evghenia Guțul și alți reprezentanți ai blocului „Victoria-Pobeda”. Totul s-a petrecut în Federația Rusă, în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, care s-a desfășurat în perioada 5-8 iunie.

Reprezentanta conducerii ansamblului „Joc”, Maria Andriuță, a declarat pentru Ziarul de Gardă că dansatorii nu au anunțat despre plecarea la Sankt Petersburg și că și-au luat concediu din cont propriu.

Ulterior, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a precizat pentru TV8 că dansatorii care au participat la evenimentul din Federația Rusă riscă să fie dați afară din colectiv și că a fost pornită o anchetă, pentru a înțelege mai bine „cum s-a ajuns ca membrii unui ansamblu emerit să danseze pentru un stat agresor”.

„Trebuie să vedem cine a inspirat tot acest lucru. Acum se dă vina doar pe acești interpreți care chipurile au plecat fără știrea nimănui. Pe interpreți încă nu i-am audiat ca să vedem cum stau lucrurile de fapt. Nu excludem nicio variantă. Vom examina, vom documenta. Vom da posibilitate tuturor să-și expună poziția”, a menționat atunci oficialul.