Irlanda va deschide o misiune diplomatică în R. Moldova

Irlanda va deschide o misiune diplomatică în R. Moldova
Imagine simbol

Irlanda intenționează să deschidă o ambasadă în R. Moldova. Ministrul irlandez al Afacerilor Externe și Apărării, Micheál Martin, a anunțat acest lucru marți, 5 martie. Decizia se încadrează în procesul de extindere a rețelei diplomatice și consulare a țării, ca parte a programului Global Ireland.

De asemenea, autoritățile de la Dublin au anunțat că Guvernul irlandez a aprobat deschiderea a noi ambasade în Serbia, Bosnia și Herțegovina, precum și a noi consulate generale la Málaga (Spania) și Melbourne (Australia).

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Noile noastre ambasade din Serbia, Bosnia și Herțegovina și R. Moldova sunt o dovadă evidentă a angajamentului Irlandei față de extinderea UE. Acest lucru reprezintă o extindere majoră a investițiilor noastre în Balcanii de Vest și Vecinătatea de Est, unde suntem un susținător puternic al stabilității regionale și al reconcilierii post-conflict”, a declarat vicepremierul Irlandei.

Potrivit diplomației de la Chișinău, decizia marchează o nouă etapă în relația bilaterală a Irlandei cu R. Moldova, prin care „va fi consolidată, aprofundată și extinsă cooperarea bilaterală existentă, care este în ascensiune în ultima perioadă”.

Grecia intenționează să deschidă anul viitor o ambasadă la Chișinău
Republică Elenă intenționează să deschidă anul viitor o misiune diplomatică în țara noastră. Despre acest lucru a anunțat prim-vicepreședintele Greciei, Ioannis Plakiotakis, în cadrul întrevederii cu speakerul Parlamentului, Igor Grosu. „Este o dovadă în plus că relațiile între ambele țări sunt foa…