Investiții de peste 105 mii de dolari: Drumurile și punctele de frontieră din țară vor fi modernizate

Investiții de peste 105 mii de dolari: Drumurile și punctele de frontieră din țară vor fi modernizate
Imagine simbol

Peste 105 milioane de dolari vor fi investite în modernizarea infrastructurii rutiere și a punctelor de frontieră din R. Moldova. Membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID) și cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), în vederea realizării Proiectului „Conectivitate rurală în Moldova”.

„BIRD va acorda țării noastre un împrumut de 100 de milioane de dolari, iar AID va acorda un credit în valoare de 5,980 milioane de dolari. Banii vor fi investiți în reabilitarea și modernizarea unor drumuri regionale prioritare. De asemenea, se va pune accent pe siguranța rutieră, prin construcția de infrastructuri de transport nemotorizat adiacent drumurilor locale”, precizează responsabilii de la Parlament.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Printre punctele de trecere a frontierei a căror infrastructură va fi modernizată se numără PTF Leușeni, PTF Giurgiulești. Totodată, urmează a fi construit punctul de trecere a frontierei Ungheni.

Delegația R. Moldova care va participa la procesele de negocieri cu AID și BIRD va fi formată din reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, ai Ministerului Finanțelor, ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, ai Ministerului Afacerilor Externe și ai Ministerului Justiției.