Săptămâna trecută, nu a fost înregistrat niciun caz de rujeolă în capitală

Săptămâna trecută, nu a fost înregistrat niciun caz de rujeolă în capitală
Sursa foto: Nadezhda1906 de la Getty Images

Săptămâna trecută, pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, nu a fost înregistrat niciun focar de rujeolă. Anunțul a fost făcut de către șeful adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Vladimir Bolocan.

Totodată, acesta a precizat că cei cinci copii care s-au îmbolnăvit sunt în prezent internați, iar starea este stabilă.

„Avem anumite estimări cu privire la posibilele apariții de noi infecții provocate de boli diareice acute, care se întâmplă, de obicei, în lunile de vară. Suntem pregătiți cu toate cele necesare pentru a face față unei eventuale provocări”, a conchis Vladimir Bolocan.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Recent, un nou focar de rujeolă a fost confirmat în capitală.

Ultima informație privind situație epidemiologică prin rujeolă în R. Moldova, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a prezentat-o pe 1 aprilie. Atunci, ANSP anunța că de la începutul anului curent, în țară, în total, au fost confirmate 29 de cazuri de rujeolă.

Un focar de rujeolă, înregistrat la o familie din Chișinău: S-au îmbolnăvit 5 copii
Un nou focar de rujeolă a fost confirmat în capitală. Șeful adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Vladimir Bolocan, a anunțat că este vorba despre o familie cu cinci copii. „Este vorba despre o familie cu cinci copii, toți cinci copii sunt bolnavi de rujeolă. Grație implicări…