Într-o săptămână, patru moldoveni au fost diagnosticați cu virusul gripal A(H3N2)

Într-o săptămână, patru moldoveni au fost diagnosticați cu virusul gripal A(H3N2)
Sursa foto: india.com

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță că în perioada 13 – 19 mai anul curent, au fost înregistrate 4 cazuri de gripă sezonieră și 14 cazuri de COVID-19.

Potrivit ANSP, în perioada menționată, au fost înregistrate 3.146 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), majoritatea fiind la copii.

„Morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) s-a manifestat la un nivel de intensitate joasă, cu 14,8% mai mult față de săptămâna precedentă de monitorizare și în scădere cu 27,6% comparativ cu perioada similară a sezonului trecut”, a notat instituția.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram


15 de persoane, inclusiv patru copii, au fost diagnosticate cu COVID-19. Potrivit ANSP, datele indică o descreștere cu 25% comparativ cu săptămâna precedentă.

Concomitent, în laboratoarele ANSP, la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2, au fost investigate 33 de probe, patru fiind pozitive la virusul gripal A(H3N2).

Agenția reiterează că vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

De la 2 octombrie 2023 și până pe 24 martie anul curent, în țară au fost înregistrate 1.776 de cazuri de gripă, 221.562 de cazuri de IACRS și 14.540 de cazuri de infecții respiratorii acute severe.