Într-o săptămână, nouă persoane au fost sancționate după ce au dat foc vegetației uscate

Într-o săptămână, nouă persoane au fost sancționate după ce au dat foc vegetației uscate
Sursa foto: Paulo André de la Pexels

Nouă persoane au fost sancționate, după ce au dat foc vegetației uscate în perioada 11 - 17 aprilie curent, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). În perioada menționată, Inspectoratul pentru Protecția Mediului și oamenii legii au întocmit 9 procese - verbale în suma de 18.750 lei și 5 procese - verbale cu aplicarea a 200 ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

De la începutul anului, pe teritoriul R. Moldova au fost înregistrate 1.195 cazuri de ardere a vegetației uscate care au afectat o suprafață de 2510,03 hectare de teren, iar angajații Inspectoratului pentru Protecția Mediului și poliția au întocmit 72 de procese-verbale dintre care: 51 în sumă de 252.750 lei și 21 procese-verbale cu aplicarea a 840 ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

IGSU amintește cetățenilor, că incendiile de vegetație, prezintă un pericol eminent pentru sectorul locativ, mediul înconjurător, viața și sănătatea oamenilor. Cetățenii sunt îndemnați să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul, dar și să evite utilizarea focului pentru igienizarea gospodăriilor.

Totodată, oamenii sunt îndemnați să nu arunce mucuri de țigări, chibrituri sau alte obiecte pe suprafețe de iarbă uscată în preajma spațiilor forestiere și terenurilor agricole.