Într-o săptămână, niciun copil nu s-a îmbolnăvit de coronavirus. Situația epidemiologică prezentată de ANSP

Într-o săptămână, niciun copil nu s-a îmbolnăvit de coronavirus. Situația epidemiologică prezentată de ANSP
Sursa foto: Pexels de la pixabay

Într-o săptămână, niciun copil nu s-a îmbolnăvit de coronavirus. Potrivit Agenției Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), în perioada 22 – 28 aprilie anul curent, au fost înregistrate 9 de cazuri de gripă sezonieră, cu 50% mai puțin comparativ cu săptămâna precedentă.

Potrivit ANSP, în perioada menționată, au fost înregistrate 5.155 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS).

„Morbiditatea prin IACRS s-a manifestat la un nivel de intensitate joasă, cu 9,2% mai mult față de săptămâna precedentă a acesteia și o creștere de circa 13% comparativ cu perioada similară a sezonului precedent”, a notat ANSP.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram


Concomitent, în perioada menționată au fost înregistrate 44 de cazuri de COVID-19, inclusiv 21 în regiunea transnistreană.

De la 2 octombrie 2023, au fost înregistrate 1.761 cazuri de gripă, 212.140 de cazuri de IACRS și 13.268 de cazuri de infecții respiratorii acute severe.

Agenția reiterează că vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.