Într-o săptămână, 66 de moldoveni au chemat ambulanța din cauza mușcăturilor de animale sau înțepăturilor de insecte

Într-o săptămână, 66 de moldoveni au chemat ambulanța din cauza mușcăturilor de animale sau înțepăturilor de insecte
Sursa foto: Facebook/CNAMUP

Peste 2.055 de moldoveni cu probleme respiratorii s-au adresat la medic, în perioada 29 aprilie - 6 mai, anunță Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). Potrivit instituției, în perioada menționată numărul persoanelor care s-au adresat la medic cu traumatisme a ajuns la 1.833. Totodată, alte 108 persoane au avut de suferit în urma accidentelor rutiere.

Potrivit CNAMUP, peste 16.526 de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută.

„Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru persoanele cu următoarele urgențe: 3.972 urgențe cardiovasculare, inclusiv 62 pacienți cu sindrom coronarian acut și 2.240 urgențe neurologice, inclusiv 261 accidente vasculare cerebrale și 1.833 apeluri pe motivul diverselor urgențe traumatologice”, a notat instituția.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În perioada menționată, 108 persoane au avut de suferit în urma accidentelor rutiere. 69 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu alcool, medicamente, ciuperci, monoxid și dioxid de carbon. Totodată, au fost înregistrate 109 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, printre care 66 de cazuri mușcături de animale/înțepături de insecte.

Din numărul total de persoane care au solicitat ambulanța, peste 6.000 de persoane au fost internate în spital, inclusiv 1.417 de copii.