Îndemn pentru locuitorii capitalei: Fiți prudenți când vă deplasați pe trotuar și nu parcați mașinile sub copaci

Îndemn pentru locuitorii capitalei: Fiți prudenți când vă deplasați pe trotuar și nu parcați mașinile sub copaci
Imagine simbol. Sursa foto: Depositphotos

Municipalitatea atenționează locuitorii capitalei să fie prudenți când se deplasează pe trotuar și să nu parcheze mașinile în apropierea arborilor. Avertizarea vine în contextul Codului Galben de vânt puternic și ploi, emis luni dimineața de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit Primăriei, rafalele de vânt pot cauza căderi ale crengilor uscate pe trotuare și carosabil.

„Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi atrage atenția conducătorilor auto să parcheze autovehiculele doar în locurile de parcare special amenajate și să evite staționarea în apropierea arborilor. Vântul puternic împreună cu aversele de ploaie poate contribui la creșterea în greutate a crengilor, ruperea ori deteriorarea acestora”, precizează responsabilii.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În cazul înregistrării unor situații excepționale în contextul condițiilor meteo, cetățenii pot apela Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04, sau să sune la numărul unic de urgență 112.

Amintim că, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis pentru ziua de luni, 25 martie, Cod Galben de ploi puternice și vânt puternic, în raioanele din centrul și sudul țării.

Avertizarea intră în vigoare luni, 25 martie, la ora 12:00, și va fi valabilă până marți, 26 martie, ora 3:00.

Cod galben de ploi puternice. Temperaturile scad cu 5 grade Celsius
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru ziua de luni, 25 martie, cod galben de ploi puternice și vânt puternic, în raioanele din centrul și sudul țării. De asemenea, pe arii extinse temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5 grade Celsius. „Pe arii extinse în raionele de sud,