Încă un moldovean, bănuit că ajuta ucrainenii să vină ilegal în R. Moldova, reținut. Câți bani cerea

Încă un moldovean, bănuit că ajuta ucrainenii să vină ilegal în R. Moldova, reținut. Câți bani cerea
Sursa foto: border.gov.md.

Încă un moldovean, bănuit că ajuta cetățeni din Ucraina să ajungă ilegal în R. Moldova, a fost reținut de către oamenii legii, anunță Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF). Potrivit instituției, suspectul cerea 7.500 de euro de la fiecare cetățean ucrainean ca să-i faciliteze accesul în țară.

„Această acțiune a fost inițiată în cadrul unei cauze penale pornite pe 18 martie 2024. (...) A fost identificat organizatorul migrației ilegale, un cetățean moldovean, care se eschiva de organele de drept ale R. Moldova, fiind localizat în Ucraina. Conaționalul a fost reținut pentru o perioadă de 72 de ore, fiind plasat în izolatorul de detenție preventivă”, a anunțat IGPF.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit poliției, în perioada lunii februarie curent, un grup format din ucraineni și moldoveni a ajutat mai mulți cetățeni să ajungă ilegal în R. Moldova pentru o sumă de 7.500 de euro. Cercetările pe acest caz sunt în plină desfășurare.

De la începutul anului, zeci de cetățeni din Ucraina au fost prinși la frontiera moldo-ucraineană. Pe 5 martie, oamenii legii au anunțat că patru bărbați, inclusiv un angajat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), au fost reținuți într-un dosar de migrație ilegală a cetățenilor ucraineni. Cel mai recent caz a avut loc pe 15 martie curent.

Un tată și fiul său din Ucraina au ajuns ilegal în R. Moldova. Ce au declarat polițiștilor de frontieră
Un bărbat, în vârstă de 43 de ani, alături de fiul său de 20 de ani au fost reținuți după ce au traversat ilegal frontiera, anunță Poliția de Frontieră. Aceștia au venit din Ucraina. Cetățenii străini au fost găsiți la aproximativ 1.000 de metri de la frontiera de stat