Încă 17 refugiați din Ucraina s-au angajat în R. Moldova. Ce profesii aleg

Încă 17 refugiați din Ucraina s-au angajat în R. Moldova. Ce profesii aleg
Sursa foto: Reuters

1.411 de refugiați din Ucraina s-au angajat în țara noastră, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) din 16 mai. Astfel, într-o săptămână s-au angajat 17. De la începutului anului, cei mai mulți cetățeni - 1.411 și-au găsit un loc de muncă în capitală, alți 58 în UTA Găgăuzia, iar 68 la Bălți.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

De la începutul anului curent, și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 478 angajatori, declarând 4.380 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.

Totodată în perioada menționată, circa 110 cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.