Încă 13 companii din țară obțin granturi în valoare de 3,3 milioane de lei pentru digitalizarea afacerilor

Încă 13 companii din țară obțin granturi în valoare de 3,3 milioane de lei pentru digitalizarea afacerilor
Sursa foto: oda.md.

Administratorii a 13 companii au încheiat contracte de finanțare cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), pentru a obține granturi din partea Guvernului R. Moldova și a Uniunii Europene. Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 3,3 milioane de lei, în timp ce valoarea totală a investițiilor în economie se ridică la 8 milioane de lei.

Agenții economici au accesat granturile în vederea dotării companiilor cu utilaje performante, a instalațiilor de valorificare a surselor de energie alternativă, precum și în digitalizarea procesului de activitate.

Una dintre cele 13 companii câștigătoare este „IPSOS-DECOR” din comuna Bubuieci, fondată de tânărul antreprenor Vadim Berioza. Compania produce și comercializează lucrări artistice din ipsos, inclusiv statui, sculpturi, plăci decorative, fântâni de grădină, vaze, boluri decorative și elemente arhitecturale.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Vadim Berioza a obținut un grant de 200.000 de lei prin intermediul Programului „Start pentru Tineri”. Banii vor fi investiți în procurarea echipamentului tehnic performant și dezvoltarea website-ului pentru vizibilitatea companiei.

De la începutul anului, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) a înregistrat un total de 205 companii care au primit granturi  prin diferite programe de sprijin antreprenorial. Valoare totală a acestora este de 93 de milioane de lei, dintre care peste 80 de milioane de lei sunt din bugetul de stat. Programele sunt finanțate de Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană, prin intermediul ODA.