În școli va fi implementat un proiect pilot, dedicat provocărilor energetice și mediului înconjurător

În școli va fi implementat un proiect pilot, dedicat provocărilor energetice și mediului înconjurător
Imagine simbol

În școlile din R. Moldova va fi lansat un proiect pilot, în cadrul căruia elevii din clasele I-a - a XII-a vor putea studia subiecte ce țin de energie și mediul înconjurător. Potrivit responsabililor de la Ministerul Energiei, în prezent sunt elaborate 84 de produse didactice, ghiduri și proiecte de lecții pentru învățământul primar, gimnazial și liceal.

„Prin intermediul acestora, elevii vor învăța atât teoretic, cât și practic, modalități de utilizare a surselor de energie regenerabilă, eficiența energetică, reducerea emisiilor de carbon și alte aspecte legate de protejarea mediului înconjurător”, a menționat secretara de stat a Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pe această cale, Ministerul a anunțat că își propune să realizeze și o serie de desene animate pentru copii, despre energie și climă. Potrivit autorităților, în acest fel vor fi educate generații care conștientizează provocările din sectorul energiei și problemele de mediu.

Totodată, în perioada lunilor martie şi mai va fi derulat un curs de formare a competenţelor profesorilor în aceste domenii, care va fi implementat ca un proiect pilot în mai multe școli din întreaga țară.

Proiectul pilot a fost emarat la inițiativa Ministerului Energiei, în colaborare cu Ministerul Educației, Ministerul Mediului și Președinția Republicii Moldova, implementat de PNUD Moldova în cadrul programului „Abordarea Impactului Crizei Energetice în Republica Moldova”, cu sprijinul financiar al Delegației Uniunii Europene.