În România au fost înregistrate aproape o mie de cazuri noi de rujeolă

În România au fost înregistrate aproape o mie de cazuri noi de rujeolă
Imagine simbol

Timp de o săptămână, peste Prut s-au înregistrat 949 de cazuri noi de rujeolă şi un deces. Institutul Naţional de Sănătate Publică din România (INSP) a anunțat că a murit un bărbat, în vârstă de 41 de ani.

Potrivit autorităților române din sănătate, pacientul avea antecedente necunoscute de vaccinare antirujeolică. Acesta a intrat contact cu fiul său, cu simptomatologie clinică de rujeolă, având următoarele comorbidităţi: obezitate morbidă, bronhopneumopatie obstructivă cronică și hipertensiune arterială.

De la începutul anului curent până pe 14 aprilie, în România au fost confirmate 12.346 cazuri de rujeolă, raportate în toate judeţele şi în Bucureşti. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în judeţele Braşov - 1.854 și Mureş - 1.132, precum şi în capitala țării vecine - 1.305.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Conform datelor furnizate de INSP, începând cu data 1 ianuarie 2023, în România au fost raportate 13 decese din cauza rujeolei. Zece dintre acestea au survenit în anul 2024.

Cât despre situația epidemiologică din R. Moldova, de la începutul anului curent, în țară au fost raportate 37 de cazuri de rujeolă. Cele mai multe au fost confirmate în municipiul Chișinău (33). 18 dintre cazurile din capitală au fost înregistrate în focarul depistat într-un centru de plasament temporar pentru refugiați.

Ultimul caz de rujeolă a fost înregistrat la un copil în vârstă de trei ani, cazat împreună cu familia sa la un centru de plasament temporar pentru refugiați din satul Popeasca, raionul Ștefan Vodă. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), micuțul nu era vaccinat.

Un copil de 3 ani, cazat la un centru de plasament pentru refugiați din Ștefan Vodă, a fost diagnosticat cu rujeolă
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță că în țară a fost înregistrat un nou caz de îmbolnăvire cu rujeolă la un copil de 3 ani nevaccinat. Acesta este cazat împreună cu familia sa la un centru de plasament temporar pentru refugiați din satul Popeasca, raionul Ștefan Vodă. Potrivit…