În R. Moldova este marcată Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului

În R. Moldova este marcată Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului
Sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătății

Anual, în a treia duminică a lunii iunie, R. Moldova marchează Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului. Cu această ocazie, Minsterul Sănătății a venit cu un mesaj dedicat angajaților din sistemul medical.

„Este o zi a recunoștinței, aprecierii și a respectului profund pentru toți profesioniștii din domeniul medical și farmaceutic. Mereu la datorie, cu dedicație, responsabilitate și sacrificiu, acești oameni minunați își îndeplinesc cu dăruire misiunea nobilă și rămân devotați crezului profesiei. În fiecare zi, își pun cunoștințele, compasiunea și energia în slujba pacienților, adesea cu prețul propriei sănătăți și al timpului petrecut alături de cei dragi”, notează Ministerul.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, cu prilejul Zilei Lucrătorului Medical și Farmacistului, Pretura Ciocana în colaborare cu Proiectul „Viața Sănătoasă”, Asociația Medicală Teritorială Ciocana și Centrul de Sanatate Prietenos Tinerilor Ciocana, au organizat un eveniment cultural pe aleea din bulevardul Mircea cel Bătrân.

Evenimentul a avut drept scop promovarea unui mod de viață sănătos și promovarea muncii profesioniștilor din domeniul sănătății. Medici și farmaciști au oferit consultații gratuite, au măsurat tensiunea arterială și glicemia.