În premieră, militarii moldoveni au participat la competiția „Best Warrior Competition”, în SUA

În premieră, militarii moldoveni au participat la competiția „Best Warrior Competition”, în SUA
Sursa foto: Ministerul Apărării

Un grup de militari din cadrul Batalionului 22 de Menținere a Păcii „Căștile albastre” au obținut locul doi în cadrul competiției anuale „Best Warrior Competition”, organizată de Garda Națională din Carolina de Nord, SUA.

Potrivit Ministerului Apărării, aceasta a fost prima dată când militarii moldoveni au luat parte la competiția „Best Warrior Competition”, care a durat cinci zile și la care au participat în total șase echipe.

„Participanții au concurat la diverse probe, inclusiv pregătire fizică, trageri pe timp de noapte și zi din diferite sisteme de armament, orientare în teren, marș forțat, pregătirea medicală, probe de înot, precum și parcurgerea unei piste cu obstacole”, precizează Ministerul Apărării.

The Best Warrior Competition este un eveniment anual, desfășurat de Armata Statelor Unite pentru a identifica și onora cei mai pricepuți soldați din diferite domenii militare.

Competiția este concepută conceput pentru a testa starea fizică a soldaților, cunoștințele militare, competența tactică, abilitățile de conducere și rezistența psihologică.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Sursa foto: Ministerul Apărării