În parcul „La Izvor” din capitală se desfășoară un eveniment de orientare profesională pentru copii

În parcul „La Izvor” din capitală se desfășoară un eveniment de orientare profesională pentru copii
Colaj ziar.md. Imagini simbol

Sâmbătă, până la orele 16:00, în Parcul „La Izvor” din capitală se desfășoară „Orașul profesiilor” -  un eveniment de orientare profesională, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani. Intrarea este liberă.

În cadrul evenimentului sunt prezentate multiple profesii din diverse structuri de stat și din mediul de afaceri din țara noastră. Printre acestea se numără profesia de constructor, salvator, pompier, chinolog, tehnician de explozibili, polițist, medic, asistent social, criminolog, coafor, agronom, medic veterinar, DJ, mecanic auto, vânzător, bancher, bucătar, actor, model, croitor etc.

Potrivit municipalității, la intrare, fiecare participant primește un pașaport de participare. După o scurtă lecție introductivă, copiii vor primi o sarcină aplicată și vor învăța despre profesia selectată.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„În pașaport, care este și o carte de evidență a locurilor de muncă, un reprezentant al profesiei va face o notă care să ateste faptul că minorul a însușit profesia respectivă. Copiii pot participa la un număr nelimitat de profesii, selectate după propria dorință”, precizează responsabilii de la Primărie.

Pe lângă faptul că fiecare copil are oportunitatea de a-și realiza potențialul, părinții pot discuta cu reprezentanții companiilor prezente la eveniment, pentru a afla mai multe informații despre partenerii proiectului.

Evenimentul este organizat de Fundația de Caritate „Ukrainian Educational Foundation” şi Fundația de Caritate „Hora Binelui”, cu susținerea Primăriei Municipiului Chișinău și a Preturii sectorului Buiucani.