În nordul țării va fi creată încă o unitate modernă de salvatori și pompieri

În nordul țării va fi creată încă o unitate modernă de salvatori și pompieri
Sursa foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne (IGSU al MAI) va avea încă o unitate modernă de salvatori și pompieri în nordul țării. Noua instituție va fi inaugurată în urma transmiterii unui teren din proprietatea orașului Florești în proprietatea statului, administrat de Agenția Proprietății Publice (APP). Guvernul a aprobat miercuri, 10 aprilie, o hotărâre în acest sens.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros, de acest proiect vor beneficia peste 76 de mii de locuitori ai raionului, dar și din localitățile adiacente.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Unitatea de salvatori și pompieri va contribui la îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor de urgență în zona de intervenție, și va permite echipajelor IGSU să intervină prompt și eficient în situații de criză pentru salvarea vieților omenești aflate în pericol”, a precizat MAI.

Grație Programului de asistență tehnică, lansat de Guvernul SUA, în țara noastră au fost deja date în exploatare 13 unități de salvatori și pompieri. În anul 2024 urmează să fie inaugurate încă patru astfel de unități, iar alte trei sunt în proces de evaluare.