În luna iunie, Moldovagaz va achita mai mult pentru gazele naturale procurate de la Energocom

În luna iunie, Moldovagaz va achita mai mult pentru gazele naturale procurate de la Energocom
Sursa foto: KWON JUNHO / Unsplash

Moldovagaz continuă să cumpere gaze naturale de la Energocom. În luna iunie, prețul de achiziție va constitui 32,875 euro/MWh, fiind echivalent cu 349,79 euro pentru o mie de metri cubi (fără TVA). Comparativ cu luna mai, prețul pentru mia de metri cubi este mai mare cu 18,57 euro.

„Luând în considerație interesul sporit, SA „Moldovagaz” face public prețul de achiziție a gazelor naturale în cadrul licitației recente pe platforma „BRM East Energy”. Astfel, în conformitate cu condițiile contractuale de cumpărare a gazelor naturale dintre SA „Moldovagaz” și SA „Energocom”, în luna iunie 2024 prețul de achiziție va constitui 32,875 euro/MWh, fiind echivalent cu 349,79 euro pentru o mie de metri cubi, sau 6.750,9 lei pentru o mie de metri cubi (fără TVA), reieșind din puterea calorifică superioară prognozată de 10,64 kWh pe metru cub, și cursul valutar respectiv”, au precizat reprezentanții Moldovagaz.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Amintim că Energocom a câștigat pentru a doua lună consecutiv licitația pentru livrarea de gaze naturale, inițiată de Moldovagaz pe platforma electronică de tranzacționare administrată de BRM East Energy SRL, sucursala locală a Bursei Române de Mărfuri.

Începând cu data de 3 mai, consumatorii din R. Moldova achită achita pentru un metru cub de gaze naturale 13,12 de lei, cu 1,34 lei mai puțin decât tariful precedent.