În instituțiile medicale din R. Moldova vor ajunge 20 de aparate performante de anestezie

În instituțiile medicale din R. Moldova vor ajunge 20 de aparate performante de anestezie
Sursa foto: Ministerul Sănătății / Facebook

20 de aparate performante de anestezie, în valoare de 484 de mii de dolari, vor ajunge la instituțiile medicale din țară. De aceste dispozitive va beneficia inclusiv Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”, Institutul Mamei și Copilului, Spitalul Clinic Bălți, precum și spitalele raionale Cimișlia, Anenii-Noi, Rezina, Ștefan-Vodă, Strășeni, Leova.

Donația a fost oferită de către Biroul de Țară a Organizației Mondiale a Sănătății în R. Moldova (OMS), cu suportul Guvernului Germaniei și Irlandei. Ceremonia de transmitere a avut loc astăzi, la Institutul Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

La eveniment a participat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, reprezentanta de țară a OMS în R. Moldova Miljana Grbic, dar și administrația și personalul medical al instituției.

„Echipamentele oferite sunt proiectate pentru a oferi o administrare precisă și sigură a anesteziei, adaptându-se nevoilor individuale ale pacientului și asigurând un control riguros al funcțiilor vitale pe durata intervențiilor chirurgicale, precum și gestionarea eficientă a situațiilor de urgență și a pacienților critici, reducând riscurile asociate și îmbunătățind rezultatele tratamentului”, au precizat responsabilii de la Ministerul Sănătății.
Sursa foto: Ministerul Sănătății / Facebook