În capitală se înregistrează tot mai multe cazuri de infecții gastrointestinale. Incidența a crescut cu 40%

În capitală se înregistrează tot mai multe cazuri de infecții gastrointestinale. Incidența a crescut cu 40%
Imagine simbol. Sursa foto: Pixabay

În municipiul Chișinău se atestă tot mai multe cazuri de infecții gastrointestinale acute și reacții adverse. Potrivit șefului adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială (DGAMS), Vladimir Bolocan, săptămâna trecută, incidența cazurilor a crescut cu 40% în comparație cu perioada similară a anului precedent.

„Ceea ce vorbește despre faptul că lumea a uitat despre igiena mâinilor. Pe această cale, amintesc că ne dezinfectăm și ne spălam pe mâini nu doar ca să ne protejăm de COVID. Lucrul acesta trebuie făcut zilnic, pentru că 90% din infecții se transmit prin mâinile murdare”, a precizat Bolocan în cadrul ședinței Primăriei din 17 iunie.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În acest context, autoritățile municipale de profil anunță că, cel mai probabil, vor relua măsurile educative și campaniile de informare despre necesitatea spălatului pe mâini.

„Vom discuta cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) cum am putea să reluăm acele măsuri educative pentru a promova în continuu în rândurile populației mesajul acesta, pentru a proteja populația de îmbolnăvire și a nu crea suprasolicitări nedorite față de sistemul medical”, a conchis șeful adjunct al DGMAS.