În atenția locuitorilor și oaspeților capitalei: Este sistată circulația rutieră pe mai multe străzi din Chișinău

În atenția locuitorilor și oaspeților capitalei: Este sistată circulația rutieră pe mai multe străzi din Chișinău
Sursa foto: Maxim Chumash

Pe parcursul zilei de duminică, 28 aprilie, până la ora 18:00, va fi sistat traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între strada Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și strada A. Pușkin. Mai multe rute de autobuze și troleibuze au itinerar modificat, iar troleibuzul turistic și-a suspendat activitatea. Măsura a fost luată în contextul desfășurării competiției de ciclism „Velohora”, ediția 2024.

Tot astăzi, în intervalul orelor: 12:00-14:00, se va desfășura cursa de ciclism, cu startul evenimentului din Piața Marii Adunări Naționale, conform următorului itinerar:

  • PMAN - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Calea Ieșilor cu virare înapoi la sensul giratoriu din preajma Parcului ,,La Izvor”;
  • virare, Calea Ieșilor - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ismail – str. Ciuflea – bd. Dacia – bd. Traian;
  • virare, bd. Dacia – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - finiș în PMAN, cu sistarea temporară traficului rutier pe direcția deplasării coloanei și intersecțiile cu străzile adiacente.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit municipalității, mai multe rute care traversează Piața Marii Adunări Naționale vor fi redirecționate până la 18:00 pe străzile adiacente, după cum urmează:

Troleibuze

  • Rutele nr. 1, nr. 5, nr. 8 și nr. 22 vor fi redirecționate pe str. București (tur-retur);
  • Ruta nr. 4, spre sectorul Buiucani: pe str. Ciuflea, str. București, iar spre sectorul Botanica, de pe str. Vasile Lupu pe str. A. Mateevici, str. A. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;
  • Ruta nr. 34, spre sectorul Centru: pe str. A. Șciusev, str. București, iar spre comuna Trușeni: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. V. Alecsandri, str. București, str. A. Șciusev și în continuare pe traseul stabilit;

Autobuze

Ruta nr. 5, tur: pe traseul stabilit; retur: de pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni pe str. Columna, str. V. Alecsandri, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;

  • Ruta nr. 9, tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu -Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. A. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit; retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.
  • Ruta nr. 11, tur-retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.
  • Ruta nr. 26, tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu -Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. A. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit; retur: pe traseul stabilit.
  • Ruta nr. 46, tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit; retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. A. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Conducătorii auto sunt îndemnați să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.