În atenția iubitorilor de sushi: ANSA retrage din comerț un lot neconform de alge marine uscate

În atenția iubitorilor de sushi: ANSA retrage din comerț un lot neconform de alge marine uscate
Sursa foto: Kai Karl / Unsplash

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță retragerea din comerț a unui lot de alge marine uscate pentru sushi, care s-a dovedit a fi neconform. Potrivit ANSA, cadmiul din componența produsului depășește nivelul admisibil.

„În cadrul programului de monitorizare și supraveghere în domeniul siguranței și calității produselor alimentare de origine nonanimală de import pentru anul 2024, s-a depistat un lot de alge marine uscate pentru sushi NORI 10 F HOKKAIDO CLUB, Producător: ТОВ «ТОРГОВАЯ КОМПАНИЯ ЕКОНА» UCRAINA, cu depășirea nivelului admisibil de cadmiu (metal greu)”, au precizat responsabilii.

Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure, Agenția a dispus retragerea în mod urgent a lotului în cauză din unitățile de comerț:

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

  • denumirea produsului: SUSHI NORI 10F HOKKAIDO CLUB
  • importator: Betty Company SRL
  • masa netă: 30 g.
  • data fabricării: 26.01.2024

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate.

Agenția îndeamnă consumatorii care au depistat produse neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului să depună petiții la numărul 0(22) 511 511, Linia Verde 080 080 033 sau pe Viber - 067 675 544.

Sursa foto: ANSA