Important pentru transportatori! Autoritățile din Tbilisi impun restricții de circulație din 20 martie 2024

Important pentru transportatori! Autoritățile din Tbilisi impun restricții de circulație din 20 martie 2024
Sursa foto: Reuters

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) anunță că începând cu 20 martie vor fi impuse restricții de circulație pe drumurile publice din orașul Tbilisi, capitala Georgiei.

Potrivit ANTA, restricțiile de circulație în Tbilisi vor fi aplicate în intervale de timp 08:00-11:00 și 17:00-20:00, în fiecare zi, pentru vehiculele cu următoarele categorii de clasificare:

  • M3 (vehicule utilizate pentru transportul de persoane, cu capacitatea mai mare de 9 locuri, inclusiv locul conducătorului auto, și masa maximă ce nu depășește 5 tone);
  • N2 (vehicule utilizate pentru transportul de mărfuri cu masa maximă ce depășește 3,5 tone, dar nu depășește 12 tone);
  • N3 (vehicule utilizate pentru transportul de mărfuri cu masa maximă ce depășește 12 tone).

Reglementările respective nu se aplică în luna august a anului calendaristic, în zilele de sărbătoare stabilite de legislația Georgiei, sâmbăta și duminica, precum și la efectuarea operațiunilor de transport pe drumurile de ocolire (alternative) din jurul orașului Tbilisi.

Referitor la transportul de persoane, este important de menționat că Primăria orașului Tbilisi a stabilit excepții pentru efectuarea operațiunilor de transport prin servicii regulate, în conformitate cu graficul prestabilit”, anunță ANTA.

În acest caz, operatorii de transport sunt obligați să expedieze informația privind vehiculul utilizat și numărul de înmatriculare al acestuia în adresa administrației autogării din Tbilisi la care se deservesc. În caz contrar, operatorii de transport vor fi amendați.