Hidrologii prelungesc codul galben de inundații pe râul Nistru până pe 25 aprilie

Hidrologii prelungesc codul galben de inundații pe râul Nistru până pe 25 aprilie
Sursa foto: Alexei Golubev RFE/RL

Codul galben de inundații pe râul Nistru a fost prelungit. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în legătură cu mărirea continuă a deversării apei din Lacul de acumulare Dnestrovsk până la 1000 m3/s, până pe 25 aprilie curent, va continua creșterea nivelului apei pe sectorul orașului Dubăsari - satul Răscăieți.

„În legătură cu mărirea în continuare a deversării apei din Lacul de acumulare Dubăsari până la 1000 m3/s, în intervalul 18 - 25 aprilie va continua creșterea nivelului apei pe sectorul orașului Dubăsari - satul Răscăieți cu 2.20 - 4.20 metri, față de nivelul din 18 aprilie”, a anunțat SHS.

Hidrologii avertizează că izolat în locurile joase este posibilă ieşirea apei în luncă. Totodată, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează populația să fie prudentă.

Sursa foto: SHS

Anterior, meteorologii au anunțat că în intervalul 17 - 21 aprilie, pe sectorul satului Naslavcea - orașul Dubăsari va continua creșterea nivelului apei. Totodată, SHS anunța că nivelul apei în Nistru, pe sectorul orașului Soroca - orașul Dubăsari, va crește în intervalul 16 - 19 aprilie.

Cod galben de inundații pe râul Nistru. Serviciul Hidrometeorologic atenționează populația să fie prudentă
ACTUALIZARE (17 aprilie, 12:40) Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un nou cod galben. De această dată, este vorba de o avertizare hidrologică, în legătură cu mărirea continuă a deversării apei din Lacul de acumulare Dnestrovsk. Meteorologii avertizează populația să fie prudență, în contextul…