Helsinki anunță că punctele de trecere a frontierei finlandezo-ruse rămân închise pe o perioadă nedeterminată

Helsinki anunță că punctele de trecere a frontierei finlandezo-ruse rămân închise pe o perioadă nedeterminată
Sursa foto: Heikki Haapalainen

Guvernul Finlandei a decis prelungirea închiderii punctelor de trecere la frontiera cu Rusia pe o perioadă nedeterminată, notează postul public YLE.

În februarie, executivul de la Helsinki a decis prelungirea închiderii punctelor de trecere la frontiera cu Rusia pentru încă două luni, până la 14 aprilie curent. Potrivit sursei, din 15 aprilie pe lista interdicţiilor de trecere se adaugă şi punctul Haapasaari și porturile Nuijamaa and Santio.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM


Granița de est a fost complet închisă pe 29 noiembrie 2023. Punctele de trecere a frontierei Vaalimaa și Niirala au fost deschise pentru câteva zile la jumătatea lunii decembrie anul trecut, dar au fost închise din nou. Vama Vainikkala va continua să fie deschisă pentru traficul feroviar de mărfuri.

Anterior, guvernul finlandez a declarat în repetate rânduri că Rusia încearcă în mod intenționat să destabilizeze situația din țara vecină, întrucât le permite persoanelor cu documente de călătorie neconforme să treacă granița.

Punctele de trecere a frontierei finlandezo-ruse rămân închise până în aprilie
Guvernul Finlandei a decis prelungirea închiderii punctelor de trecere la frontiera cu Rusia pentru încă două luni, până la 14 aprilie, notează postul public YLE. Granița de est a fost complet închisă pe 29 noiembrie 2023. Punctele de trecere a frontierei Vaalimaa și Niirala au fost deschise pentru…