Havuz, bănci și pistă pentru bicicliști. Cum arată noul complex de agrement, construit într-un sat din Anenii Noi

Havuz, bănci și pistă pentru bicicliști. Cum arată noul complex de agrement, construit într-un sat din Anenii Noi
Colaj ziar.md.

Locuitorii din satul Delacău, Anenii Noi, au parte de un nou complex de agrement și recreere, construit în cadrul Programului „Satul European”.  Acesta include un teren de joacă pentru copii, unul de fitness pentru adulți, un havuz și două blocuri sanitare.

Totodată, au fost instalate bănci, piloni decorativi, care luminează noaptea în diferite culori, au fost plantați peste 800 de arbori și arbuști de diferite specii, construite căi de acces, dar și locuri de parcare.

Proiectul a mai prevăzut construcția unei piste pentru bicicliști, precum și amenajarea unei stații de așteptare a transportului public. Întregul parc se întinde pe o suprafață de 68 de ari, care se află în centrul localității, în apropierea Casei de cultură, a Centrului multifuncțional, a Muzeului local și a Pieței agricole.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Administrația locală a aplicat la program la sfârșitul anului 2022. Proiectul, denumit a fost inițial acceptat la concurs, iar ulterior a obținut finanțare. Lucrările de construcție au început în ianuarie 2023 și au durat mai bine de 16 luni.

Valoarea totală a proiectului este de 6,9 milioane de lei, bani alocați de Guvern.