„Hai de Paști acasă!”. Cetățenii, îndemnați să se reunească cu cei dragi și să redescopere Moldova turistică

„Hai de Paști acasă!”. Cetățenii, îndemnați să se reunească cu cei dragi și să redescopere Moldova turistică
Sursa foto: Ministerul Culturii

Cu ocazia sărbătorilor pascale, Oficiul Național al Turismului și Ministerul Culturii a lansat, pe 26 aprilie, campania „Hai de Paști acasă!” care îndeamnă cetățenii să se reunească cu familia și cei dragi și să redescopere Moldova turistică.

Potrivit Ministerului Culturii, campania își propune să sublinieze frumusețea și bucuria de a petrece în familie sărbătoarea Învierii, de a savura împreună bucatele și aromele pascale și să creeze amintiri prețioase alături de cei dragi.

Totodată, pentru promovarea turismului intern, dar și a locașurilor sfinte care pot fi vizitate în Noaptea de Înviere, Oficiul Național al Turismului și Ministerul Culturii desfășoară campania #NeamPornitDePasti, destinată promovării și susținerii produsului turistic național.

Astfel, Oficiul Național al Turismului îndeamnă cetățenii să viziteze Mănăstirea Sfintele Femei Mironosițe Marta și Maria, din preajma satului Hagimus din raionul Căușeni. De asemenea, în raionul Căușeni pot fi vizitate Casa - Muzeu Alexei Mateevici din satul Zaim, precum și Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Căușeni.

În raionul Drochia, cetățenii pot vizita în sâmbăta mare Catedrala Adormirea Maicii Domnului.

Alte obiective din raion care pot fi vizitate sunt:
Cimitirul evreiesc din satul Zgurița
Muzeul Fermierului și Ferma de Struți din satul Cotova
„Izvorul Mare” din satul Cotova
Conacul „Vila cu parc Mândâc”

Mai multe detalii despre campania #NeamPornitDePasti, destinată promovării și susținerii produsului turistic național, găsiți pe pagina de Facebook a Oficiului Național al Turismului.