Guvernul a ratificat noul Acord dintre R. Moldova și România privind cooperarea în domeniul militar. Ce prevede documentul

Guvernul a ratificat noul Acord dintre R. Moldova și România privind cooperarea în domeniul militar. Ce prevede documentul
Sursa foto: moldova.europalibera.org

Guvernul a ratificat vineri, 21 iunie, cel de-al doilea Protocol de amendare a Acordului între Guvernul R. Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar.

Documentul prevede completarea Acordului bilateral încheiat la 20 aprilie 2012, la Chișinău, cu un nou articol „Sprijinul reciproc în cazul misiunilor şi operaţiilor”.

Prin acesta se stabilește susținerea logistică și administrativă reciprocă în procesul de pregătire şi participare la misiuni şi operaţii sub egida organizațiilor internaționale, printre care Uniunea Europeană.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Modificările operate vin în urma consultărilor bilaterale dintre instituțiile de apărare ale R. Moldova și României în contextul facilitării participării Armatei Naționale la misiuni multinaționale și, respectiv, intensificării contribuției țării noastre la eforturile globale de menținere a păcii și stabilității.

Cel de-al Doilea Protocol de amendare a Acordului între Guvernul R. Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar a fost semnat la 24 mai 2024, în cadrul vizitei oficiale a ministrului apărării Anatolie Nosatîi la București.