Guvernul a ratificat acordul dintre R. Moldova și Spania privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere

Guvernul a ratificat acordul dintre R. Moldova și Spania privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere
Imagine simbol

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre R. Moldova și Regatul Spaniei privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere, semnat la Chișinău la 18 aprilie 2024.

„Se aprobă și se prezintă Președintelui R. Moldova spre examinare proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre R. Moldova și Regatul Spaniei privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere, semnat la Chișinău la 18 aprilie 2024”, se menționează în proiect.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

La începutul anului curent, Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului între R. Moldova şi Spania privind recunoașterea reciprocă şi conversiunea permiselor naționale de conducere.

Pe 18 aprilie, Miniștrii Afacerilor de Interne din R. Moldova și Spania au semnat la Chișinău un acord privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor de conducere. Astfel, cetățenii care dețin permise de conducere valide în R. Moldova vor putea să conducă temporar în Spania, fără a trebui să obțină un permis local, și invers.

În prezent, R. Moldova are încheiate acorduri similare cu Turcia, Lituania și Italia.

R. Moldova și Spania au semnat un acord privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor de conducere
Cetățenii care dețin permise de conducere valide în R. Moldova vor putea să conducă temporar în Spania, fără a trebui să obțină un permis local, și invers. Miniștrii Afacerilor de Interne din cele două țări au semnat la Chișinău un acord privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor de…
Permisele de conducere eliberate în R. Moldova vor fi recunoscute și în Spania
Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului între R. Moldova şi Spania privind recunoașterea reciprocă şi conversiunea permiselor naționale de conducere. Documentul prevede că cetățenii moldoveni și cei spanioli vor beneficia de d…