Guvernul a aprobat Acordul dintre Albania și R. Moldova privind conversiunea permiselor de conducere

Guvernul a aprobat Acordul dintre Albania și R. Moldova privind conversiunea permiselor de conducere
Sursa foto: minsksite.by

Cabinetul de miniștri a aprobat Acordul, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul R. Moldova și Consiliul de Miniștri al Republicii Albania privind conversiunea permiselor de conducere, semnat la Chișinău la 22 februarie 2024 și la Tirana la 21 martie 2024. Proiectul de hotărâre urmează să fie prezentat în Parlament.

Potrivit notei, Ministerul Afacerilor Externe va notifica Părții albaneze aprobarea Acordului nominalizat. Totodată, Ministerul Afacerilor Interne va întreprinde măsurile necesare pentru realizarea prevederilor Acordului menționat.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Scopul Acordului vizat constă în facilitarea traficului rutier în cele două state, ținând cont de faptul că acestea sunt Părți la Convenția privind traficul rutier din 8 noiembrie 1968 și intenționează să faciliteze conversiunea permiselor de conducere eliberate în R. Moldova și în Republica Albania.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al R. Moldova.

Permisele de conducere eliberate în R. Moldova și Albania vor fi recunoscute reciproc
Cetăţenii moldoveni și albanezi, stabiliți permanent sau provizoriu pe teritoriul celeilalte țări, își vor putea converti permisul de conducere, fiind scutiți de școlarizare, susținerea examenelor teoretice și practice, dar și de cheltuielile aferente acestor procese. Agenția Servicii Publice (ASP)…