Grant de până la 15 mii de dolari pentru zece idei de afaceri. Cum poți participa la concurs

Grant de până la 15 mii de dolari pentru zece idei de afaceri. Cum poți participa la concurs
Sursa foto: undp.org

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) anunță despre lansarea unui concurs public pentru persoanele care își doresc să inițieze o activitate antreprenorială pe ambele maluri ale Nistrului. Zece cele mai bune idei de afaceri vor primi finanțare din partea Suediei, Marii Britanii și PNUD.

Potrivit PNUD, fiecare câștigător va beneficia de asistență în valoare de până la 15.000 dolari pentru achiziționarea de bunuri și servicii și va avea acces la servicii gratuite de instruire și mentorat pe parcursul a 15 luni.

„Concursul este deschis persoanelor fizice de pe ambele maluri ale Nistrului, care pot contribui cu 20 la sută din suma solicitată în cererea de finanțare. Prioritate vor avea antreprenorii care angajează persoane din categorii defavorizate, dar și cei care vor prezenta proiecte inovatoare adaptate la noile cerințe ale pieței”, a anunțat PNUD.

Totodată, se așteaptă ca fiecare dintre cele 10 de întreprinderi nou-deschise să creeze cel puțin câte un loc de muncă permanent, în special pentru persoanele social-defavorizate, femei, refugiați și migranți care s-au întors recent în țară.

Cererea de finanțare împreună cu formularele completate trebuie trimise în format electronic la adresa [email protected] și [email protected] până pe 26 martie anul curent. Subiectul mesajului: ConcursIMM2024/AdTrade. Cererea de finanțare poate fi completată în limba română sau rusă.

Formularele, condițiile de participare și criteriile de evaluare pentru propunerile de proiect sunt disponibile aici.

Concomitent, pentru potențialii solicitanți vor fi organizate sesiuni de informare în conformitate cu următorul orar:

  • orașul Tiraspol –  12 martie 2024, ora 10:00
  • orașul Rîbnița –  13 martie 2024, ora 10:00
  • orașul Vadul lui Vodă – 14 martie 2024, ora 10:00
  • Sesiune online în limba rusă – 15 martie 2024, ora 10:00
  • Sesiune online în limba română – 15 martie 2024, ora 14:00

Persoanele care doresc să participe la sesiunile de informare sunt invitate să se înregistreze AICI.