„Ghidat de principiile umanității”, Vladimir Putin a grațiat 52 de femei condamnate în Rusia

„Ghidat de principiile umanității”, Vladimir Putin a grațiat 52 de femei condamnate în Rusia
Colaj ziar.md

Președintele rus Vladimir Putin a semnat pe 8 martie un decret de grațiere a 52 de femei condamnate, printre care s-ar număra și rudele soldaților trimiși să lupte în Ucraina. Potrivit comunicatului publicat pe site-ul Kremlinului, decizia lui Putin a fost ghidată de „principiile umanității”.

„În momentul în care a luat decizia de grațiere, șeful statului a fost ghidat de principiile umanității. În primul rând, au fost grațiate femeile cu copii minori, femeile însărcinate, precum și femeile ale căror rude participă la operațiunea militară specială”, se arată în comunicat.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit canalului de Telegram „Dojdi”, în decembrie 2023, jurnalista Eva Merkaceva, membră a Consiliului pentru Drepturile Omului din Aparatul prezidențial al Rusiei, i-a cerut lui Putin să grațieze femeile care au copii minori și sunt condamnate pentru crime care nu implică violența.

Până în momentul publicării acestei știri, pe site-ul Kremlinului nu a fost publicată lista celor 52 de femei care au fost grațiate.

Ambasada SUA din Rusia avertizează în privința unui atac terorist la Moscova
Ambasada Statelor Unite în Federația Rusă susține că în următoarele două zile „extremişti” au planuri iminente pentru un atac la Moscova. Misiunea diplomatică americană nu a furnizat detalii suplimentare, dar a precizat că oamenii ar trebui să evite concertele și mulțimile și să fie atenți la împrej…