GALERIE FOTO/ Capitala, pregătită de Sărbătorea Învierii. Cum arată Scuarul Catedralei Mitropolitane

GALERIE FOTO/ Capitala, pregătită de Sărbătorea Învierii. Cum arată Scuarul Catedralei Mitropolitane
Sursa foto: Ion Ceban / Facebook

Capitala a prins culoare. În toate sectoarele din Chișinău au fost instalate ornamente pascale, iar Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” a fost împânzit de figurine de iepurași, puișori și ouă de paște.

„Așa arată Scuarul Catedralei. Este inima Chișinăului, unde atmosfera sărbătorilor de Paști o resimte de la mic la mare. Parcul după reabilitare își intră în drepturi”, a scris edilul capitalei, Ion Ceban.

Pe durata sărbătorilor, pe străzile centrale va fi conectat iluminatul decorativ. Concomitent, până pe 4 mai, în toate sectoarele din capitală sunt organizate târguri și iarmaroace cu produse pascale. Adresele le găsiți AICI.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Amintim că astăzi este ultima zi de vineri dinaintea Paștelui și din Postul Mare, fiind și o zi de post negru. Această zi face parte din cele trei zile de sărbătoare religioasă creștină, numite Triduum Sacrum, care includ Joia Mare, Vinerea Mare și Sâmbate Mare.

Conform credinței creștine, în Vinerea Mare a avut loc răstignirea lui Iisus pe cruce și moartea lui pentru salvarea oamenilor de păcate. În această zi se ține slujba numită Ceasurile împărătești și Vecernia, în timpul căreia se face scoaterea Epitafului în mijlocul bisericii pentru închinare.