Furtună puternică însoțită de grindină în România. Mai multe gospodării au fost distruse

Furtună puternică însoțită de grindină în România. Mai multe gospodării au fost distruse
Sursa foto: Fb/Vremea în România

În seara zilei de 17 aprilie, o furtună puternică însoțită de grindină a provocat daune în mai multe zone ale României, aflate sub Cod portocaliu de vijelii puternice. Observator Constanța transmite că au fost puternic afectate localități din județele Constanța și Tulcea.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a trimis mesaje RO-Alert pentru atenționarea locuitorilor din județul Tulcea și localități din județul Constanța.

În localitățile Saraiu din județul Constanța, precum și în Sarichioi și Slava Cercheză din județul Tulcea, grindina și vântul puternic au pus totul la pământ, distrugând culturi agricole, livezi și solarii.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

După ce marți termometrele indicau şi 30 de grade, prognoza Administrației Naționale de Meteorologie a României arată că până la finalul săptămânii nu vor fi înregistrate temperaturi mai înalte de 18 grade.

În noaptea de 17 aprilie, în unele zone ale României a nins, iar temperatura medie a scăzut cu circa 20 de grade. Vremea rece se menține până la sfârșitul săptămânii.

FOTO/ Ninge frumos în mai multe zone ale României
A nins puternic noaptea trecută în mai multe zone ale României, iar meteorologii spun că regiunile în care apar precipitațiile se extind. Deși zilele trecute temperaturile au ajuns la 30 de grade, fiind asemănătoare celor unor zile călduroase de vară, vremea s-a schimbat radical, scrie Antena 3. Ma…