Fotografiile unei tinere din R. Moldova au ajuns pe platforma PhotoVogue

Fotografiile unei tinere din R. Moldova au ajuns pe platforma PhotoVogue
Colaj ziar.md. Sursa foto: Maria Guțu / Facebook, vogue.com

Fotografiile moldovencei Maria Guțu au ajuns pe platforma PhotoVogue - baza internațională de date a revistei Vogue, care adună cele mai interesante „voci” din fotografia contemporană. Mai exact, este vorba de două fotografii, care au fost incluse în categoriile „Pic of the Day” și „Best of PhotoVogue”.

Tânăra originară din R. Moldova a anunțat acest lucru pe contul său de Instagram.

„Ieri am primit titlurile „Pic of the Day” și „Best of PhotoVogue”. Mulțumesc, Alessia Glaviano”, a scris Maria, adresându-se șefei platformei PhotoVogue Global.
Captură de ecran. Sursa foto: vogue.com

Potrivit revistei Vogue, Maria Guțu s-a născut în 1996, tânăra fiind pasionată de fotografia documentară, locuri îndepărtate, tineret, noțiunea de „acasă” și relația dintre oameni și mediul înconjurător. În 2020, moldoveanca a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău (AMTAP), după care, în 2022, și-a finalizat studiile la Școala de Fotografie Contemporană „Докдокдок”, din Sankt Petersburg.

În 2018, Maria Guțu a devenit una dintre femeile fotografe „30 under 30”, titlu oferit de organizația Artpil, iar în 2019, a primit bursa CdFD, oferită de Centrul de Fotografie Documentară de la București. La un an distanță, tânără moldoveancă a devenit finalista competiției People Photo Award 2020, organizată de către The Independent Photographer.

De asemenea, în anul 2022, Maria a fost selectată la Sony World Photography Awards, iar în 2023, a câștigat unul dintre cele trei granturi internaționale, oferite de către fundația olandeză VID Foundation.

O tânără fotografă din R. Moldova a câștigat grantul oferit de fundația olandeză VID Foundation. „Patria”, în imagini
Maria Guțu, o tânără fotografă din R. Moldova, a câștigat unul dintre cele trei granturi internaționale, oferite de fundația olandeză VID Foundation. Moldoveanca a participat la concurs cu proiectul „Patria” - o poveste personală, transpusă prin portrete în alb-negru. De pe site-ul oficial al funda…