FOTO/ Treisprezece salvatori din cadrul IGSU au devenit paramedici SMURD cu acte în regulă

FOTO/ Treisprezece salvatori din cadrul IGSU au devenit paramedici SMURD cu acte în regulă
Sursa foto: Inspectoratul General al Situațiilor de Urgență

Treisprezece salvatori din cadrul Direcției Regionale Căutare Salvare nr.1 din Chișinău a Inspectoratului General al Situațiilor de Urgență (IGSU) au obținut calificarea de paramedici ai Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD). Potrivit IGSU, această realizare reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea capacităților de intervenție în situații de urgență.

Timp de cinci săptămâni, salvatorii au participat la un curs intensiv, organizat în incinta Direcției Regionale Căutare Salvare nr.1 din municipiul Chișinău. Programul acestuia a inclus lecții teoretice și practice în domeniul acordării primului ajutor calificat.

„Participanții au fost instruiți privind competențele esențiale în domeniul primului ajutor, inclusiv manevrele de resuscitare, gestionarea diferitelor urgențe medicale precum traume, stop cardiac și alte situații critice”, precizează responsabilii de la IGSU.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

De asemenea, salvatorii au fost pregătiți pentru imobilizarea fracturilor, controlul sângerărilor și aplicarea pansamentelor, precum și pentru intervenția în cazul dezastrului și acordării primului ajutor în timpul misiunilor de descarcerare.

Joi, 16 mai, cei 13 salvatori au susținut cu succes examenul final, fiind evaluați riguros de către specialiștii SMURD din cadrul IGSU și reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală de Urgență Prespitalicească (CNAMUP).

Conform datelor Inspectoratului General al Situațiilor de Urgență, peste 250 de salvatori au trecut cursul specializat pentru a deveni paramedici SMURD.

Sursa foto: Inspectoratul General al Situațiilor de Urgență