FOTO/ Servicii de canalizare mai bune pentru mii de gospodării. La Sculeni a fost dată în exploatare stația de epurare

FOTO/ Servicii de canalizare mai bune pentru mii de gospodării. La Sculeni a fost dată în exploatare stația de epurare
Sursa foto: PNUD Moldova

La Sculeni, Ungheni a fost dată în exploatare o stație de epurare. Aceasta va oferi acces îmbunătățit la servicii de canalizare pentru 3.400 de gospodării casnice, instituțiile de învățământ școlar și preșcolar și de ocrotire a sănătății, precum și pentru peste 100 de antreprenori din sat și alte două localități învecinate: Buciumeni şi Cioropcani, anunță Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP).

Astfel, a fost construită o staţie de epurare biologică ciclică și o stație de pompare a apei uzate cu instalație de sitare și deznisipare și au fost instalate rețelele de canalizare. Aceasta elimină efectele negative asupra sănătății și mediului ale evacuărilor de ape uzate asupra apelor de suprafaţă şi subterane.

Lucrările de construcție s-au desfășurat în perioada septembrie 2022 - octombrie 2023 și au costat peste 200.000 euro, sumă finanțată de UE și implementat de PNUD și UNICEF și cu contribuția primăriei Sculeni.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții.

Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).