FOTO/ Pe gardul Președinției au fost expuse desene și fragmente de eseuri, dedicate aderării R. Moldova la UE

FOTO/ Pe gardul Președinției au fost expuse desene și fragmente de eseuri, dedicate aderării R. Moldova la UE
Colaj ziar.md. Sursa foto: Adrian Băluțel

Pe gardul Președinției au fost expuse mai multe desene și fragmente din eseurile realizate de copii, în cadrul unui concurs dedicat aderării R. Moldova la UE. Potrivit șefului cabinetului Maiei Sandu, Adrian Băluțel, ulterior, autorii creațiilor vor fi invitați la instituția prezidențială, pentru a povesti cum înțeleg ei procesul pe care trebuie să-l parcurgă țara noastră.

„Integrarea europeană este visul unei generații, este visul părinților noștri, dar este și dorința copiilor care cresc azi. Copiii noștri s-au născut în libertate și au o viziune clară despre cum vor să arate țara lor. Să ascultăm ce au de spus, să fim atenți la viziunea lor despre R. Moldova europeană, pentru că este R. Moldova pe care o construim noi și în care vrem să trăiască ei”, a scris Adrian Băluțel pe canalul său de Telegram.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Atât desenele, cât și eseurile, au fost realizate în cadrul concursului organizat de campania Moldova Europeană împreună cu Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

R. Moldova a depus cererea de aderare la UE pe 3 martie 2022. Pe 17 iunie a aceluiași an, Comisia Europeană a dat aviz pozitiv cererii, iar pe 23 iunie, Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată.

În noiembrie 2023, Comisia Europeană a emis o recomandare de deschidere a negocierilor de aderare cu R. Moldova, iar în decembrie 2023, liderii UE au decis să deschidă negocierile și au invitat Consiliul să adopte cadrul de negociere, după finalizarea etapelor relevante prevăzute în raportul Comisiei.