FOTO/ Parc modern în orașul Călărași. Proiectul a costat circa 350 de mii de lei

FOTO/ Parc modern în orașul Călărași. Proiectul a costat circa 350 de mii de lei
Sursa foto: Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală

Încă un parc din R. Moldova a fost reabilitat și modernizat, prin intermediului unui proiect finanțat în cadrul Programului Național „Satul European Expres”. De această dată, este vorba de parcul din Călărași, oraș situat în inima Codrilor, cu o populație de circa 16.400 de locuitori, inclusiv în jur de 3.000 de copii.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), acum, locuitorii orașului au un spațiu de socializare și recreere în aer liber, de 4.000 de metri pătrați, amenajat după toate rigorile arhitecturii urbane.

Cele din urmă includ sisteme de iluminat, trotuare pavate, bănci, precum și alte elemente de mobilier urban. Concomitent, căile pietonale au fost amenajate astfel încât să facă conexiunea cu cele două licee, grădinița și școala primară din vecinătate.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Orașul Călărași a devenit mai frumos și mai modern, iar oamenii se bucură de fiecare schimbare în bine care se produce în localitatea lor”, spune primarul orașului, Victor Ambroci.

Bugetul total al proiectului a constituit circa 350 de mii de lei. 344 de mii de lei au fost alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, iar localitatea a contribuit cu peste 5 mii de lei.

Conform datelor oficiale, până în prezent, în cadrul Programului Național „Satul European Expres” au fost finalizate 373 de proiecte, din totatul de 380 aprobate.

Sursa foto: Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală