FOTO/ O fetiță din Ucraina a fost omorâtă în Germania. Printre suspecți s-ar numără și un moldovean

FOTO/ O fetiță din Ucraina a fost omorâtă în Germania. Printre suspecți s-ar numără și un moldovean
Sursa foto: UNIAN

Corpul neînsuflețit al unei fetițe în vârstă de nouă ani, originară din Ucraina, a fost găsit miercuri într-o pădure din apropierea orașului Döbeln, din Saxonia. Valeria a dispărut pe 3 iunie, timp de nouă zile fiind căutată de sute de polițiști și zeci de voluntari. Redacția în limba rusă a publicației germane Bild scrie că doi bărbați sunt suspectați de omorul copilei, unul dintre aceștia fiind originar din R. Moldova.

Până în 2022, Valeria a locuit în Ucraina, după care s-a refugiat în Germania, împreună cu mama, sora și bunica sa. Tatăl fetiței s-a înrolat în Forțele Armate ale Ucrainei, despărțirea soldându-se cu divorțul părinților.

Suspectul originar din R. Moldova. Sursa foto: BILD на русском 

Bild notează că primul dintre cei doi bărbați suspectați de comiterea crimei este fostul iubit al mamei Valeriei - Andrei, în vârstă de 33 de ani, originar din R. Moldova. Acesta locuiește la Praga (capitala Cehiei), însă anchetatorii cehi nu-i pot găsi urma.

În dimineața în care micuța a fost omorâtă, Andrei i-a scris fostei sale iubite și i-a cerut să îl sune. Potrivit sursei citate, bărbatul s-a aflat în Döbeln în acea zi.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Al doilea suspect este un refugiat ucrainean în vârstă de 50 de ani, despre care publicația germană scrie că ar fi un fost marinar, pe nume Ghenadii.

Bărbatul era vecinul familiei fetiței și dorea să aibă o relație cu mama Valeriei, însă a fost refuzat. Ulterior, în semn de răzbunare, acesta a promis că îi va „distruge viața” femeii. Poliția germană nu-l poate găsi pe ucrainean, precizează Bild.

Suspectul originar din Ucraina. Sursa foto: BILD на русском 

Fetița a fost văzută ultima dată luni, 3 iunie, în drum spre școala din Döbeln, însă așa și nu a mai ajuns la ore. Unul dintre colegi a declarat că a văzut-o pe copilă dimineața, în fața școlii, și, aparent, Valeria aștepta pe cineva.

Cu toate acestea, administrația școlii nu a informat-o pe mama Valeriei despre absența fiicei sale. Astfel, dispariția fetiței a fost sesizată abia după masă, când copilul nu a mai venit acasă.

Potrivit oamenilor legii, cadavrul Valeriei a fost găsit marți, 12 iunie, într-un loc îndepărtat de ochii lumii, la aproximativ 2,5 kilometri de casa în care locuia micuța.