FOTO/ Noul terminal al Aeroportului Iaşi va fi inaugurat vinerea viitoare: Zborurile Schengen vor fi operate din T4

FOTO/ Noul terminal al Aeroportului Iaşi va fi inaugurat vinerea viitoare: Zborurile Schengen vor fi operate din T4
Sursa foto. apix.ro.

Noul terminal al Aeroportului Iaşi, investiţie care se apropie de 100 milioane de euro, va fi inaugurat vinerea viitoare. Directorul aeroportului, Romeo Vatră, a declarat că intrarea României în Air Schengen a grăbit deschiderea T4.

„Urmează săptămâna viitoare un alt pas major mult așteptat de toți cei care călătoresc cu avionul și nu numai. Vom inaugura noul terminal T4. Intrarea în Schengen, stabilită la început de an, ne-a devansat calendarul operaționalizării T4, drept urmare, am apăsat pedala de accelerație să putem opera zboruri Schengen și non Schengen în ultima zi de martie”, a scris Vatră pe Facebook.

Presa română scrie că noul terminal al Aeroportului Iaşi este de peste zece ori mai mare decât cel vechi, având o suprafaţă de peste 31 de mii metri pătraţi, trei niveluri (subsol, parter, etaj) şi o capacitate minimă de procesare de 3,5 milioane de pasageri anual.

Terminalul T4 are 20 de birouri check-in, 12 sisteme self check-in, 14 porţi de îmbarcare, şase filtre de securitare, trei aviobridge-uri, un salon VIP şi unul de business, spaţii pentru activităţi comerciale, spaţii de relaxare, loc de joacă.

Aeroportul Iaşi şi-a mărit parcarea la 600 de locuri. Valoarea totală a proiectului de dezvoltare şi modernizare a Aeroportului Iaşi este de aproximativ 100 de milioane de euro, 85 la sută reprezentând fonduri europene.

Aeroportul din Iași devine al doilea după mărime din România. Când va fi deschis noul terminal T4
Marți a avut loc prezentarea noului terminal T4 al Aeroportului Internațional Iași, prin care anual pot trece 3,5 milioane pasageri și a fost construit de la zero în doar un an de zile. Astfel, potrivit Consiliului Județean Iași, aerogara devine a doua după mărime în România, cu o suprafață