FOTO/ Militarii moldoveni din Kosovo au parcurs zeci de kilometri, în cadrul unui eveniment caritabil

FOTO/ Militarii moldoveni din Kosovo au parcurs zeci de kilometri, în cadrul unui eveniment caritabil
Sursa foto: Ministerul Apărării

Militarii moldoveni detaşaţi în operaţiunea de menținere a păcii KFOR-20 din Kosovo au participat la DANCON March (Danish Contingency) - un eveniment sportiv caritabil.

Pacificatorii noștri au parcurs 23 de km în localitatea Novo Selo, Kosovo. În tot acest timp, aceștia purtau în spate rucsacuri de campanie cu o greutate de cel puțin zece kilograme.

Alături de militarii Armatei Naționale, la eveniment au participat alți 1.060 de militari din 23 de ţări. Banii colectaţi sunt donaţi în scopuri caritabile.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Ministerul Apărării precizează că militarii din R. Moldova participă la DANCON March începând cu anul 2014, când a fost detașat primul contingent al țării noastre în misiunea KFOR din Kosovo.

Cel de-al 20-lea contingent al Armatei Naționale a fost detașat în misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo pe 25 ianuarie curent. Contingentul este format din 41 de militari profesioniști, dintre care șapte geniști și un pluton de 33 de militari. În premieră, în această misiune de menținere a păcii participă și patru femei militare.

Sursa foto: Ministerul Apărării