FOTO/ „Mărțișorul – simbol al primăverii”. BNM pune în circulație o nouă monedă

FOTO/ „Mărțișorul – simbol al primăverii”. BNM pune în circulație o nouă monedă
Sursa foto: bnm.md.

Începând cu 1 martie 2024, Banca Națională a Moldovei (BNM) pune în circulație moneda „Mărțișorul – simbol al primăverii”, care va completa seria „Sărbătorile, cultura, tradițiile Moldovei”. Potrivit BNM, moneda dedicată mărțișorului este bătută în argint, are un design color și a fost emisă într-un tiraj de 1200 de unități.

Moneda este ambalată în capsulă de metacrilat transparent și în cutie de prezentare, fiind însoțită de un certificat de autenticitate cu un cod QR, care la scanare redirecționează către pagina web a Băncii Naționale cu informația despre caracteristicile monedei. Certificatul de autenticitate este semnat de guvernatorul BNM.

Monedele și bancnotele jubiliare şi comemorative, precum și alte articole numismatice emise de Banca Naţională a Moldovei sunt comercializate prin intermediul băncilor licențiate.

Ziua de 1 martie marchează, calendaristic, începutul primăverii, iar Mărțișorul este simbolul acestui anotimp, care vestește renașterea naturii și revenirea la viață.

1 Martie - Mărțișor. Ce tradiții și legende marchează prima zi de primăvară
Ziua de 1 martie marchează, calendaristic, începutul primăverii, iar Mărțișorul este simbolul acestui anotimp, care vestește renașterea naturii și revenirea la viață. Mărțișorul reprezintă un simbol al norocului și bunăstării, dăruit în prima zi a lunii martie. Este confecționat din două fire de lâ…