FOTO/ Mai multă siguranță pentru funcționarii vamali de la Postul Leușeni. Vameșii vor purta bodycameră 4G

FOTO/ Mai multă siguranță pentru funcționarii vamali de la Postul Leușeni. Vameșii vor purta bodycameră 4G
Colaj ziar.md. Sursa foto: Serviciul Vamal

Serviciul Vamal a demarat un proiect pilot, la postul vamal Leușeni. În cadrul acestuia,  funcționarii vamali din prima și a doua linie de control vor fi dotați cu 24 de unități de bodycameră 4G. Dispozitivele video corporale vor fi expuse în mod vizibil și deschis, pentru a descuraja și contracara tentativele de fraudare a legislației vamale.

„La prima etapă, proiectul pilot de testare a camerelor de corp pentru funcționari a fost demarat la postul vamal de frontieră Leușeni, dar, ulterior, urmează să fie dotați și ofițerii vamali din a doua linie de control”, menționează responsabilii.

Potrivit Serviciului Vamal, echipamentul este destinat sporirii siguranței funcționarilor vamali în desfășurarea atribuțiilor de serviciu

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Înregistrarea video va fi pornită în mod obligatoriu la investigarea la fața locului a infracțiunilor și contravențiilor, efectuarea perchezițiilor, dar și atunci când există pericol pentru viața și securitatea funcționarilor vamali”, precizează autoritatea vamală.

Totodată, înregistrările video vor putea fi utilizate în calitate de probă/mijloace materiale de probă pentru constatarea existenței sau inexistenței contravenției/infracțiunii sau a altor încălcări ale legislației.

Dispozitivele moderne au fost donate de către filiala internațională a unui producător japonez de produse din tutun.