FOTO/ Daria Cozorez a devenit campioană europeană la box. În finală, sportiva a învins-o pe adversara sa din Rusia

FOTO/ Daria Cozorez a devenit campioană europeană la box. În finală, sportiva a învins-o pe adversara sa din Rusia
Sursa foto: Federația de box din R. Moldova

În premieră, o sportivă din R. Moldova a obținut de medalia de aur la Campionatele Europene de box, rezervate senioarelor. Federația de box din R. Moldova anunță că Daria Cozorez și-a adjudecat titlul continental în capitala Serbiei, la Belgrad.

Daria Cozorez a învins-o în finala categoriei +81 kg pe Kristina Tkaciova, din Federația Rusă. Sportiva din Tiraspol a ajuns în finală după ce a câștigat lupta cu adversara sa din Ungaria, Rek Hoffman.

Duminică, 28 aprilie, și moldoveanul Alexandru Paraschiv urma să lupte pentru titlul de campion european la categoria de greutate 63,5 kg.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Acesta trebuia să îl înfrunte pe rusul Gabil Mamedov, însă nu a mai disputat finala, din cauza unei accidentări, a precizat Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Alexandru Paraschiv va încerca să se recupereze la timp, până la ultimul turneu preolimpic, care este 23 mai – 3 iunie în Bangkok, Tailanda. În semifinala europenelor de la Belgrad, sportivul l-a învins pe pugilistul din Azerbaidjan Malik Hasanov.

În cadrul competiției continentale a evoluat și Vasile Cebotari, care a pierdut în fața sârbului Jovan Nikolic și a ocupat locul trei, obținând medalia de bronz.