FOTO/ Combinatul „Cricova” utilizează drone pentru stropirea viței de vie. MAIA: „Revoluție tehnologică”

FOTO/ Combinatul „Cricova” utilizează drone pentru stropirea viței de vie. MAIA: „Revoluție tehnologică”
Colaj ziar.md. Sursa foto: Combinatul de Vinuri „Cricova” / Facebook

Premieră la Combinatul de Vinuri „Cricova”. Pentru prima dată, vinăria utilizează drone pentru stropirea viței de vie, plantată pe terenurile oferite de către stat la finele anului trecut. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a calificat acest moment drept o „revoluție tehnologică”.

Potrivit Combinatului, această metodă inovatoare asigură protecția rapidă și eficientă a plantațiilor, „minimizând pierderile și maximizând rezultatele”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„În doar șapte ore, ne reușește să acoperim circa 50 de hectare, fără utilaje grele sau cantități mari de apă. Tehnologiile avansate permit utilizarea unor cantități mai mici de substanțe, protejând solul și biodiversitatea”, au menționat responsabilii.

În 2023, „Cricova” a primit în gestiune 672,4 hectare de teren, care au aparținut anterior Î.S. „Stațiunea Didactico-Experimentală Stăuceni”. Acestea sunt destinate plantării viței de vie, cu scopul de a consolida sectorul vitivinicol din țara noastră.

O cercetătoare din R. Moldova a creat o dronă care monitorizează culturile agricole și pulverizarea pesticidelor
O cercetătoare din R. Moldova, în colaborare cu două universități indiene, a creat o dronă care monitorizează culturile agricole și pulverizarea pesticidelor. Este vorba despre doctorul în științe tehnice Cristina Efremov, care activează în cadrul Departamentului design industrial al Facultății de D…