FOTO/ Cei mai buni elevi la limba română și istorie, premiați de către Guvernul de la București

FOTO/ Cei mai buni elevi la limba română și istorie, premiați de către Guvernul de la București
Sursa foto: Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova

80 de elevi care au obținut performanțe la olimpiadele de Limba și literatura română și Istoria românilor au fost premiați de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României (DRRM). Ceremonia festivă a avut loc la Chișinău, fiind organizată în comun cu Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Pentru al treilea an consecutiv, cei mai buni liceeni au fost recompensați cu echipamente IT moderne, menite să le sprijine parcursul educațional și să le ofere un suport tehnologic de ultimă generație. Potrivit Departamentului, elevii s-au ales cu ceasuri inteligente, E-book-uri reader, boxe portabile, cărți wireless, precum și cărți în limba română.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Prezent la eveniment, secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, a declarat că premiile subliniază angajamentul Departamentului de a susține educația de calitate și de a încuraja tinerii să continue să se dezvolte și să își urmeze pasiunile.

Alături de numeroși elevi, părinți și profesori, la eveniment a participat și ministrul Culturii de la Chișinău - Sergiu Prodan, secretarul general al MEC – Nadejda Velisco și reprezentantul ambasadei României la Chișinău - consilierul diplomatic Emilian Morar.

FOTO/ Patruzeci de elevi au fost premiați în cadrul Olimpiadei Republicane de Limba și literatura română
Patruzeci de elevi din R. Moldova au fost premiați în cadrul Olimpiadei Republicane de Limba și literatura română, care s-a desfășurat în perioada 10 – 12 martie, la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Chișinău. Ceremonia de desemnare a avut loc marți, 13 martie. Potrivit Ministerului Educați…
Elevi din Chișinău, Bălți și Fălești, cei mai buni la istorie. Rezultatele Olimpiadei Republicane din acest an
40 de elevi au fost premiați pentru rezultate la Olimpiada Republicană la Istoria românilor și universală. Aceștia studiază la instituțiile de învățământ din raioanele/municipiile Bălți, Căușeni, Chișinău, Criuleni, Dondușeni, Edineț, Fălești, Hîncești, Ialoveni, Nisporeni, Ocnița, Soroca, Ungheni.…