FOTO/ Armata Națională a recepționat un lot de echipamente medicale din partea NATO

FOTO/ Armata Națională a recepționat un lot de echipamente medicale din partea NATO
Sursa foto: Ministerul Apărării 

Armata Națională a recepționat astăzi 4.000 de truse medicale individuale, 12.000 de garouri și 60 de truse medicale colective. Lotul de echipamente a fost livrat prin intermediul Pachetului de Consolidare a Capacității de Apărare (DCBI), oferit de NATO.

Ministerul Apărării precizează că donația vine în contextul consolidării capacităților medicale ale Armatei Naționale.

„Această asistență, pe lângă multe altele, este un exemplu elocvent al cooperării eficiente dintre R. Moldova și Alianța Nord Atlantică în cei 30 de ani de la semnarea Programului Parteneriat pentru Pace”, a declarat ministrul Apărării Anatolie Nosatîi.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit directorului Direcției cooperare în domeniul apărării și securității a Diviziunii operațiuni din cadrul cartierului general NATO, Piers Cazalet, cooperarea practică dintre Alianța Nord-Atlantică și R. Moldova se încadrează în Pachetul de Consolidare a Capacității de Apărare, care a fost lansat în 2015 și consolidat anul trecut.

„În cadrul acestuia, putem coopera în aproape 20 de domenii diferite, de la subiecte precum logistica și instruirea, până la comunicarea strategică sau securitatea cibernetică”, a menționat oficialul de la NATO.

Proiectul DCBI în domeniul medicinii militare, livrat astăzi Armatei Naționale, valorează 700.000 de mii de euro.